MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen!

Doet u ook mee?

Wat is MVO?

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, onaangename arbeidsomstandigheden en vergrijzing. MVO begint al met proberen deze problemen niet groter te maken.

“The Gift Groothandel B.V. gaat een stap verder en streeft ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen.”

Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, houden rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie.

“Wij zeggen hierom ook MVO is geen project, maar een visie op de korte- en lange termijn kernactiviteiten van het bedrijf.”

De MVO-richtlijnen helpen bij het afstemmen van bedrijfsbeslissingen op de belangen van de maatschappij, dit is tevens het belangrijkste kenmerk van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij blijven als bedrijf continu werken aan processen die door de maatschappij verantwoord gevonden wordt. Dat betekent dat wij bewust op zoek zijn naar manieren om ons bedrijf te verbeteren op verschillende vlakken zoals uitstoot bij productie of het gebruik van schadelijke brandstoffen bij productie en/of transport.

MVO is Verantwoord ondernemen met een duidelijk inzicht op een duurzame toekomst!

– ALLES VOOR EEN POSITIEVE INVLOED OP MILIEUPROBLEMEN EN WERKOMSTANDIGHEDEN –

 

The gift inventive products

Waarom MVO?

Productie- en handelsketens worden steeds complexer. Meestal gaat onze productieketen tot in het buitenland waar producten of onderdelen worden geproduceerd. Onze verantwoordelijkheid als ondernemer is dan ook grensoverschrijdend. Je moet weten waar grondstoffen vandaan komen, wat er speelt bij toeleveranciers en door wie producten vervaardigd worden. Arbeidsomstandigheden en milieuproblemen bij buitenlandse toeleveranciers hebben naast op productie uiteindelijk ook invloed op de duurzaamheid van The Gift Groothandel B.V..

“Daarnaast draagt MVO bij aan de financiële prestaties van het bedrijf.”

Daarnaast draagt MVO bij aan de financiële prestaties van het bedrijf, zeker gerekend over de langere termijn. De markt werkt hierin mee: de vraag naar duurzame producten en diensten blijft stijgen. Een besparing in het energieverbruik of het gebruik van grondstoffen kan winstgevend zijn. Dit vertaalt zich door naar o.a. beter gemotiveerde medewerkers, wat hierop volgend de arbeids- productiviteit verhoogt.

“The Gift Groothandel B.V. doet aan MVO, omdat wij vinden dat het hoort.”

Het zijn niet alleen financiële overwegingen maar ook de huidige omgeving die een rol spelen bij maatschappelijk ondernemen. The Gift doet het omdat wij verantwoord zaken willen doen, simpelweg een steentje bijdragen aan de maatschappij. Wij gaan op een prettige manier om met ons personeel, zowel lokaal als in het buitenland en willen het milieu niet te veel belasten. Wij doen aan MVO, omdat we vinden dat het hoort.

Benieuwd naar ons gehele ECO assortiment?

Bekijk deze hier of bezoek onze Showroom voor de echte look and feel!

Heeft u een ECO custom made aanvraag? Wilt u uw klant verrassen met een duurzaam geschenk?

Neem dan gerust contact met ons op!