Duurzaam geeft leuker!

Duurzaam geeft leuker!

Duurzaam geeft leuker!

Met een duurzaam geschenk maak je impact. Het zijn tenslotte producten met een uniek verhaal. Hoewel duurzaam een label is dat te pas en te onpas wordt gebruikt, heeft dit voor ons een heldere betekenis. Een duurzaam product is goed en betaalbaar, voor de hele schakel!

Maar wat houdt dat in? Een goed product houdt in dat het product ethisch verantwoord geproduceerd is volgens de richtlijnen van het BSCI en dat het product een lange levensduur heeft. Onze collecties worden betaalbaar door een efficiënte supply chain, transporteren in volle containers en inkopen in grote aantallen. In combinatie met de inzet van gerecyclede en duurzame materialen, worden onze collecties steeds een stukje duurzamer!

Wij hebben de leukste producten om te geven, te kopen en te krijgen voor u geselecteerd!

Duurzaam koken & tafelen

Voor wie houdt van uitgebreid koken en tafelen, hebben wij een aantal mooie producten met een bijzonder verhaal. 

Onze Terracotta Tapas lijn wordt geproduceerd in energiezuinige ovens in Turkije, met slechts aarde en water als grondstoffen. De fabriek waar wij mee samen werken biedt veel werkgelegenheid aan vrouwen, om zo de ongelijkheid te verkleinen. 

Voor een unieke presentatie is de Sticks and Bites een onmisbaar item. Dit product is gemaakt van bamboe. Een snelgroeiende plant met de eigenschappen van hout, welke ontbossing helpt tegen gaan. Een mooie aanvulling in de keuken zijn onze servetten van FSC-papier. Dit papier wordt gemaakt van bomen die afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. 

Bewust wonen

Een duurzame levensstijl wordt steeds belangrijker. Korter douchen, kouder wassen, maar ook de materiaalkeuze van producten voor in huis speelt een belangrijke rol. 

In onze collectie vindt u verschillende items van waterhyacint. Een mooi en natuurlijk materiaal, dat in het Verre Oosten als onkruid wordt gezien. Deze snel groeiende waterplant wordt geoogst om waterwegen vrij te houden. Na de oogst wordt het in de zon gedroogd en met de hand gevlochten. Maar bewust wonen gaat verder dan duurzame materialen. Een mooi interieur gaat hand in hand met schoon en fris. De vegan handzepen van KUMAI kan niemand laten staan!

 

Verantwoord onderweg

Hoewel een vakantie in eigen land niet langer de norm is, blijft een staycation populair. Of je nu op stedentrip gaat of een dagje naar een pretpark, met onze duurzame reisartikelen ga je verantwoord op reis!

Denk bijvoorbeeld aan onze tassen van rPET materiaal. Er gaan tot wel 12 PET flessen in een tas! Een tassenlijn die naast een bijzonder uiterlijk ook een uniek verhaal heeft, is onze Washed Kraft lijn. Het papier wordt ingezameld in Duitsland en gaat in containers die anders leeg terug varen naar het Verre Oosten, om daar vervolgens gerecycled te worden. Dankzij de speciale coating hoef je niet bang te zijn voor een regenbui. 

Met de verzorgende cosmetica van KUMAI haal je ook op de camping de wellness ervaring in huis. Ruikt heerlijk en is daarnaast vrij van dierproeven en dierlijke ingrediënten. Dat is pas verantwoord genieten! 

Meer weten over onze duurzame producten en materialen?

Mail ons

Van maandag tot vrijdag binnen 24 uur antwoord op uw vraag.

Bel ons

Van maandag tot vrijdag staan wij u graag telefonisch te woord.